Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Κρυφο-καπνίστε, γιατί χανόμαστε..!



Αλλαγή του νόμου για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Το απόλυτο αλαλούμ…!

Στο γραφείο εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας από παντού τα τασάκια. Οι συνάδελφοι ήταν μονίμως στο κλιμακοστάσιο, έχοντας πιάσει ψιλή κουβέντα αφήνοντας εμάς τους ταλαίπωρους μη καπνιστές να δουλεύουμε μέσα. Μας υποχρεώνουν δηλαδή ότι το μέτρο είναι υπέρ μας, αλλά στην ουσία είναι κατά μας, γιατί ή από υπερκόπωση θα πάμε οι μη καπνιστές ή από νεύρα, που «όλοι είναι αντάμα και ο ψωριάρης χώρια».

Βέβαια, οι σκηνές απείρου κάλλους λαμβάνουν χώρα σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, π.χ. δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, όπου σε αφήνει σύξυλο ο υπάλληλος και εσύ στέκεσαι στην ουρά να τον κοιτάς στον προαύλιο χώρο να απολαμβάνει το τσιγαράκι του με στωικό ύφος.

Αυτό το μέτρο θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται «η εκδίκηση του εργαζόμενου», αφού αποτελεί τη νομιμοποιημένη αφορμή να μη βρίσκεις έναν υπάλληλο στο γραφείο του.

Και φυσικά, η κορυφαία έκφανση του φαινομένου έρχεται στα νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως, όπου όλοι έχουν τα χέρια κρεμασμένα κάτω από το τραπέζι (προσοχή οι καπνιστές, ελλοχεύει κίνδυνος τενοντίτιδας και παρεξηγήσεων!) και ένα χαμόγελο ηδονής..!

Τελικά το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε για τους εξής λόγους, οι οποίοι είναι ενδεικτικοί:

· Σύσφιξη των σχέσεων των εργαζομένων στους χώρους, όπου επιτρέπεται το κάπνισμα,
· Αύξηση της πελατείας των ορθοπεδικών (λόγω τενοντίτιδων),
· Ως δημοσκόπηση για το πόσο έχουμε στη φύση μας τη διάθεσή να καταδίδουμε (λαϊκιστί τη «ρουφιανιά») και τελικά την έχουμε, ζωή να ‘χουμε, αφού η «χαφιεδογραμμή» 1142 έχει πάρει φωτιά,
· Μείωση του φλερτ, αφού πλέον το να «ζητήσεις τσιγάρο» από κάποιον, εκτός του ότι θεωρείται άσκοπη ερώτηση, κινδυνεύεις να σε «καρφώσει» κιόλας,
· Αύξηση των πωλήσεων παντελονιών και καλσόν, γιατί κρύβοντας το τσιγάρο κάτω από το τραπέζι, υπάρχει κίνδυνος αναφλέξεων.

Καημό το έχω σε αυτή τη χωρα να δω μια φορά ένα νόμο, να εφαρμόζεται για τους λόγους, τους οποίους σχεδιάστηκε..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.