Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ο νεκρός δεδικαίωται...!


Ο Michael Jackson νεκρός. Ένας μύθος νεκρός. Ο «Βασιλιάς της Ποπ» άφησε την τελευταία του πνοή στα 51 του χρόνια (1958-2009).

Η καριέρα του άρχισε πολύ νωρίς. Τα τραγούδια του χιλιάδες, χιλιοτραγουδισμένα σε όλον τον κόσμο. Ο ίδιος κρατάει το ρεκόρ Guinness για τις πωλήσεις album όλων των εποχών (“Thriller”).

Πολλές πωλήσεις, πολλά νούμερα, χιλιάδες φωτογραφήσεις, πολλά φώτα. Λαμπερός κόσμος, αλλά σκοτεινή ψυχή. Η ζωή του δεν ήταν και τόσο ξέγνοιαστη. Από μικρός ένιωσε την απόρριψη. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως ο πατέρας του τον κακοποιούσε και έβλεπε τα παιδιά του σαν πηγή εσόδων. Αυτό έδρασε καταλυτικά στο χαρακτήρα ενός παιδιού. Ίσως και αυτός να ήταν και ο λόγος που είχε ευαισθησίες για τα παιδιά, πέραν όλων αυτών που κατά καιρούς έχουν γραφτεί ή καταγγελθεί.

Το χειρότερο όμως που θεωρώ ότι έφερε αυτός ο άνθρωπος μέσα του είναι η μη αποδοχή του ίδιου του εαυτού του, του ίδιου του σώματός του, της ίδιας της ύπαρξής του. Είναι μεγάλο πλήγμα να είσαι εγκλωβισμένος σε ένα σώμα που δε θες και δε μπορείς να αγαπήσεις. Να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να ντρέπεσαι για αυτό που είσαι, παρόλο που εκατομμύρια άνθρωποι σε αποθεώνουν.

Αυτό πραγματικά είναι ο ορισμός της δυστυχίας, που ούτε τα χρήματα, ούτε τα φώτα, ούτε η δόξα κατάφεραν να απομακρύνουν.

Και εκτός όλων αυτών, έρχονται τα σκάνδαλα και η οικονομική κατάρρευση για να κάνουν ένα βασιλιά φτωχό υπήκοο, ο οποίος απομονώθηκε και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Και λίγο πριν το δυναμικό comeback που ετοίμαζε για τον επόμενο μήνα, ήρθε ο θάνατος για να επισφραγίσει το τέλος.

Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να αποκαταστήσει τη φήμη του με το κύκνειο άσμα του και έτσι για κάποιους έφυγε ως « ο παιδόφιλος, που παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά και που είχε κάνει τις αμέτρητες πλαστικές επεμβάσεις». Ίσως να ήταν και αυτό. Δεν έχουμε δικαίωμα να το κρίνουμε εμείς αυτό. Εξάλλου, ο νεκρός δεδικαίωται.

Για μένα ο Michael Jackson φεύγει ως ένα είδωλο που στιγμάτισε τα παιδικά μου βιώματα με τα τραγούδια του, που φεύγει με εκείνα τα υγρά του εκφραστικά μάτια, ανακουφιζόμενος ότι ίσως συναντήσει έναν καλύτερο κόσμο…!

Rest In Peace Michael…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.