Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

«Είναι νόμος το δίκιο του ανέργου;»


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009: Ιερομάρτυρος Ευσεβίου. Σήμερα εκφράστηκε έμπρακτα ο «ευσεβής» πόθος του κεφαλαίου να διατηρείται και να αυξάνει, και όταν νιώθει πως αρχίζει να ελαττώνεται να εγκαταλείπει τις αντίστοιχες δραστηριότητες. Ένα ευρώ λιγότερο είναι για αυτό αδιάσειστος λόγος για την πλήρωση των λιστών του ΟΑΕΔ…

Εκατοντάδες άνεργοι, εκατοντάδες οικογένειες στην ανασφάλεια και ακόμα περισσότερα γιατί, τα οποία δεν μπορεί να απαντήσει ούτε η τέταρτη εξουσία.

Το μόνο συμπέρασμα που πηγάζει από το κλείσιμο εφημερίδας «εν μία νυκτί» είναι πως όλες πλέον οι εξουσίες είναι εγκλωβισμένες στα συμφέροντα. Στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και στο παρόν, δικαστική, νομοθετική και εκτελεστική εξουσία υπήρξαν «δεμένες» πισθάγκωνα και «χόρευαν» στο χορό των σκοπών που «σφύριζαν οι κύριοι» των οργανωμένων συμφερόντων. Σε όλο αυτό το «πανηγύρι» οι εναπομείνασες ελπίδες κάποιων ρομαντικών ήταν στον Τύπο, στον «αδέσμευτο τύπο», που δεν υποτάσσεται στα συμφέροντα και μάχεται για την αναζήτηση της αλήθειας και την αποκατάσταση της «τάξης».

Τώρα, αποδεδειγμένα αλλάζει το τοπίο. Ούτε και ο Τύπος μένει εκτός του χορού. Όποιος δε συμμορφώνεται και δε μαθαίνει τα βήματα «διώκεται από τον κύκλο». Αλλά και στο χορό να μπεις, τίποτα δε σου εξασφαλίζει ότι θα χορέψεις καλά.

Γιατί μπορεί να σου ξημερώσει η 22η Ιουνίου και ξαφνικά να σταματήσουν τα όργανα να παίζουν και να τελειώσει ο χορός…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.