Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Κάποτε στην Άγρια Δύση πυροβολούσαν τον πιανίστα, τώρα στο "άγριο κέντρο" πυροβολούν το "όργανο"..!!!



Ξημερώματα στο κέντρο της πρωτεύουσας πυροβολήθηκε ένας αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής, που φρουρούσε πολίτη, ενταγμένο στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Η πολιτεία στο έλεος της. Ο φρουρός αφρούρητος, ο προστάτης απροστάτευτος.

Η τρομοκρατία καλά κρατεί… Σε όλα τα επίπεδα, ο τρόμος είναι εκείνος που έχει κυριεύσει τη ζωή μας. Τρόμος για το γνωστό, αλλά και για το άγνωστο, για το δυνατό, αλλά και για το αδύνατο, τρόμος για το εγχώριο, αλλά και για το ξένο.

Η πόλη φοβάται. Φοβάται να μιλήσει, φοβάται να περπατήσει, φοβάται να σκεφτεί, να ερωτευτεί, αλλά χειρότερο όλων, φοβάται να ονειρευτεί. Για αυτό η πόλη προτιμά να «κοιμάται», μήπως και ξαναρχίσει να ονειρεύεται…!

Ευνουχισμένη πόλη, ευνουχισμένα όνειρα, ευνουχισμένη ζωή. Μια ζωή απλά να περνάει, δοξάζοντας το Θεό που γυρίσαμε ζωντανοί σπίτι και διπλοκλειδώσαμε την πόρτα, για να μην μπει το «κακό». Το κακό όμως είναι εκεί μέσα στο σπίτι, γιατί είναι μέσα μας, το κουβαλάμε μαζί μας. Είναι στο μυαλό μας, στην ψυχή μας, στην καρδιά μας… Μας έχει στοιχειώσει!

Και αλίμονο, αν συνεχίσουμε να ζούμε έτσι. Και αλίμονο, αν οι νέοι μυηθούμε σε αυτό..!

ΥΓ: Η γυναίκα, η οποία προστατευόταν ως μάρτυρας, έχω την εντύπωση ότι έπρεπε να προστατευτεί από την προβολή της στα ΜΜΕ. Σήμερα το μόνο πράγμα που δε μάθαμε ως πληροφορία είναι πού ετοιμάζεται να πάει διακοπές και αν θα τις αναβάλλει λόγω του απρόσμενου γεγονότος..! Έλεος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.