Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Κυριακή "Εθνικού Διχασμού"...!


Τελικά είναι στο αίμα του Νεοέλληνα (ίσως και του Αρχαίου) να τρώγεται με τα ρούχα του και να είναι, συνεχώς, μέσα στην γκρίνια και την ίντριγκα. Δεν περνάει καλά, βρε αδερφέ, αν όλα λειτουργούν σωστά. Αν συμβεί αυτό, θα δημιουργήσει κάθε είδους προβλήματα και γκρίνια, προκειμένου να «διορθώσει» την κατάσταση.
Για αυτό και στη Νέα Δημοκρατία, όπως κάποτε παλιά και στο κυβερνόν κόμμα, θέλοντας να διώξουν την ήττα και τα παρελκόμενα δεινά της πέρα στα όρη, στα άγρια βουνά, υιοθετώντας πεπατημένες τακτικές, αποφάσισαν τη διενέργεια εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου. Συμμετοχική «Νέα» Δημοκρατία, δηλαδή…
Έτσι, η σημερινή Κυριακή 29 Νοεμβρίου βρίσκει την Ελλάδα σε εμφύλια διαμάχη.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι εσωκομματικές διαφορές της Νέας Δημοκρατίας είναι ήδη εκφρασμένες, έστω και όχι όλες στήν κάλπη και πάνω από 500.000 ψηφοφόροι έσπευσαν τα καταθέσουν το 2 ευρώ τους, για να λυθεί το πρόβλημα.(!)
Με τεχνικά προβλήματα επί της διαδικασίας, χρήση χειρόγραφων καταστάσεων (που μπορεί να μη διασφαλίζουν την αμεροληψία της διαδικασίας, διασφαλίζουν όμως την απρόσκοπτη συνέχισή της), περιστατικά τραμπουκισμών, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να υποδεχτεί το «Μεσσία» που θα τη βγάλει(;) από την κρίση της. Βέβαια το βγάλει με το βάλει διαφέρουν μόνο κατά ένα γράμμα…!
Από την άλλη, έχουμε και τον αιώνιο ετήσιο εμφύλιο Πρασίνων και Κόκκινων.
Με μία ώρα (ήτοι 19:30) θα διεξαχθεί το ντέρμπυ, λόγω της καθυστέρησης της αποστολής του Παναθηναϊκού να φθάσει στο γήπεδο.
Μα καλά, και αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξεραν ότι σήμερα ημέρα εκλογών ο κόσμος στο Κέντρο της Αθήνας θα είναι στους δρόμους και θα έχει κίνηση, ιδιαίτερα στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου, όπου έμειναν για πολλή ώρα κολλημένοι;
Ή μήπως αυτή ήταν μιά δικαιολογία και ο μόνος λόγος που μετέφεραν την ώρα είναι για να μην συμπέσει το ντέρμπυ με το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων;
Λέτε οι «Αιώνιοι» να φοβήθηκαν τη σύγκριση;
Θα μου πεις: «Φοβού τον επίτιμο, την κόρη του, το Μεσσήνιο και τον Πανίκο και δώρα φέροντας..».
Ας ευχηθούμε σε νίκη των Πρασίνων, για να χαρεί λίγο και ο απερχόμενος Πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, γιατί δεν ξέρουμε αν το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών θα του δώσει αντίστοιχη χαρά.

(δημοσιεύτηκε στο www.newstrap.gr την Κυριακή 29/11/2009 στις απόψεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.